Start De reizen

 

(Net niet) Naar Oostenrijk en Italië.

Zaterdag 23 en zondag 24 maart.
Na nog een dag aantobben en pijn die niet wilde zakken, besloten we zondagochtend om maar naar huis te gaan. Wim kon in ieder geval een beetje rijden, hij kon dus het eerste en laatste deel van de reis voor zijn rekening nemen, zodat ik niet hoefde te manoeuvreren met de camper. Het middenstuk zou dan voor mij zijn. Er lag een klein laagje verse sneeuw, maar niet genoeg om er last van te hebben, door de harde wind waren de wegen redelijk schoon gebleven. 

De rit ging voorspoedig, er was zo op de zondag weinig drukte op de wegen en we hebben geen enkele file gehad. Om kwart voor 8 vertrokken we, en om kwart voor 4 waren we thuis, kilometerstand 42492.

Foto's

Vrijdag 22 maart.
Nog een dag in Hohenstadt, omdat Wim nog niet goed kan lopen, niet kan autorijden en nog veel pijn heeft. Een mooie, zonnige dag, de sneeuw dooit flink weg. Ik heb een wandeling gemaakt in het bos achter de camping, het is hier wel erg mooi. Verder hebben we de dag weer in de camper doorgebracht en ons bezig gehouden met de laptops en e-readers. 

Foto's

Donderdag 21 maart.
Omdat Wim zich nog steeds pijn had en moeilijk kon lopen, besloten we maar niet te gaan rijden maar een dagje langer in Hohenstadt te blijven. 's Nachts en in de ochtend was er weer een vers pak sneeuw gevallen, 's middags ging het weer dooien en kwam er soms een zonnetje door. Helemaal niet erg dus om hier te blijven. Het was dus een superrustige dag, waarin we ons vermaakten met de laptops, e-readers enzovoorts. 

Foto's

Woensdag 20 maart.
Nadat de camper op dinsdag voor de eerste keer APK gekeurd is (wauw, de camper is dus al bijna 3 jaar, wat is dat snel gegaan), vertrekken we richting Oostenrijk, met een tussenstop in Duitsland. Om 6 uur ging mijn wekker, om 7 uur die van Wim, en om 8 uur waren we rijklaar. We gingen rijden met een kilometerstand van 41129, benieuwd hoeveel er deze reis bij zal gaan komen. Ondanks wat files en zeer wisselvallig weer (natte sneeuw, echte sneeuw, regen en soms wat zon) verliep de rit goed. Zo vlot dat we rond kwart over 2 al bij Bad Dürkheim waren, veel te vroeg om al te stoppen voor een overnachting.

We reden dus door naar het alternatieve overnachtingsadres, camping Waldpark in Hohenstadt. Tegen 5 uur waren we daar. Keurige, vriendelijke camping, fijn dat we hier kunnen overnachten. De staplaats heeft een grindbodem, erg fijn omdat het met de smeltende sneeuw hier behoorlijk drassig is. Omdat Wim wat last heeft van zijn heup heb ik ook een deel van de rit gereden. Grote weg rijden gaat me gelukkig prima af, omdat ik daar geen handrem bij nodig heb. Van de 670 kilometer die we gereden hebben, heb ik ongeveer een derde (het middenstuk) voor mijn rekening genomen. 

Foto's

 

 

 

© Heidi Holster