Start Omhoog

 

Sneeuw en zon.

Donderdag 15 maart.
Onze 33e trouwdag. Omdat ik voor dit jaar weer genoeg geskied heb -en omdat het op zo'n dag ook gezelliger is om samen iets te doen- gingen we 's middags samen wandelen. Vanaf de camping loopt er een mooi pad door het bos naar de achterkant van het dorp. Op sommige stukken lag nog sneeuw, een paar meter verder zag je de voorjaarsbloemen al in bloei staan. Heel apart. We gingen via het centrum van Mayrhofen terug, waar ik nog wat leuke plekjes zag om de poppen van Serra op de foto te zetten. Het is heel grappig als je dan de mensen om je heen een beetje verbaasd ziet kijken. Kan mij niet schelen, Serra vindt het leuk en daar gaat het om. Bij de Konditorei namen we gebak mee, lekker voor bij de koffie in de camper. Daarna ging ik mijn skischoenen ophalen. We hebben besloten morgen naar ItaliŽ te gaan. Hier wordt het nat (regen en/of sneeuw) en koud.

's Avonds gingen we lekker uit eten, een gesponsord etentje zelfs, dank aan de gulle gevers! We hebben het ons uitstekend laten smaken en gezellig getafeld. Op de terugweg ook de skies uit de skistal opgehaald en in de camper opgeborgen. Dan kunnen we morgen in onze haast om snel weg te zijn (we gaan nou eenmaal graag vroeg op pad als we reizen) niets vergeten. En natuurlijk sloten we de avond af met onze traditionele dvd's.

Foto's

Dinsdag 13 en woensdag 14 maart.
Ook de dinsdag bracht ons weer heerlijk skiweer. Zoals iedere dag ging ik om half 12 mijn skikleding aandoen, daarna naar de skistal om mijn spullen op te halen en vervolgens naar de halte van de skibus. De bus komt om 9 minuten voor 12 aan en om precies 12 uur is hij bij de Ahornbaan. Dan even een kaartje kopen, de lift instappen en in de grote gondel in 7 minuten 1300 meter de hoogte in gaan. Om vervolgens weer een heerlijke skimiddag te hebben. Mooie sneeuw, een goede stoeltjeslift en een mooie brede skihelling. Mij hoor je niet klagen! En ik was weer knap moe toen ik terug kwam. Na de koffie even gaan douchen en dan het avondeten maken, deze keer vlees met gekruide wedges en sla. Het smaakte heerlijk. En ook deze avond vroeg naar bed.

De woensdag verliep zo ongeveer hetzelfde als de dag ervoor. Alleen het avondeten was heel anders, want deze keer stond er kaiserscharrn op het menu. Dat hoort er gewoon een keer bij, als je in Oostenrijk bent. En het smaakte ons uitstekend. Op beide dagen heeft Wim mooie wandelingen gemaakt als ik op pad was om te skiŽn. Dus hij vermaakt zich ook prima hier.

Foto's

Zondag 11 en maandag 12 maart.
Na een rustige ochtend ging ik dan eindelijk op pad om te gaan skiŽn. Altijd weer een spannend moment. Toen ik een kaartje voor de lift ging kopen werd er gezegd dat er boven sommige liften dicht waren, vanwege de harde wind. Gelukkig niet waar ik wilde skiŽn. Maar inderdaad, het stormde boven behoorlijk. Gelukkig was het niet al te koud, zelfs in de lift was het goed uit te houden. En met skiŽn gaf de wind ook geen problemen, het was meestal rugwind. De sneeuw was mooi maar wel wat stroef. Na een paar rustige rondjes had ik de slag weer te pakken en ging het skiŽn als vanouds. Het meeste last had ik eigenlijk nog van het feit dat er geen zon stond en er daardoor geen perspectief te zien was in de sneeuw. Tegen vieren was ik weer terug in de camper, eerst even een overheerlijke bak koffie gedronken en daarna uitgebreid onder de douche gaat staan. Het avondeten (woknoedels met kalkoen, ui en prei) ging er goed in. En na -op deze reis voor het eerst- een dvd-tje te hebben gekeken vielen de luikjes al bijna dicht voor ik in bed lag.

Heerlijk geslapen, dat doet skiŽn wel met je! Vandaag namen we oliebollen als ontbijt. Wim ging na het ontbijt even boodschappen doen. Als de airfryer er toch al staat voor de oliebollen, dan is het wel handig om vanavond patatjes te eten. En daar passen heerlijk worstjes en appelmoes bij. Toen hij terug was dronken we gezellig een kopje koffie, daarna werd het voor mij tijd om richting de Ahorn te gaan. Het was weer mooi skiweer. In vergelijking met gisteren minder wind en iets meer zon. De temperatuur was ook vandaag weer aangenaam, iets boven nul. De sneeuw gleed zelfs iets beter. Aan het einde van de middag betrok de lucht, de lift naar beneden schommelde lekker en er viel wat regen. Lang duurde dat trouwens niet. Gewoon net toen ik van de bus via de skistal naar de camper liep. Na een douche te hebben genomen ging ik met onze patat enzovoorts aan de slag, het smaakte ons prima.

Foto's

Donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 maart.
Na een paar maanden thuis te zijn geweest, gingen we weer met de camper op pad. We vertrokken op donderdagochtend om kwart voor 11, kilometerstand 103642. We zetten koers richting Mayrhofen, met de gedachte we zien wel hoe ver we komen. In de stromende regen hadden we verder een redelijke rit met niet veel files gelukkig. Rond een uur of 5 waren we het rijden zat en kregen we honger. We besloten te overnachten in MŁnzenberg, iets boven Frankfurt. We stonden op een prima camperplaats. Maar ow wee.... na een uurtje kregen de koelkast en het stroom de zelfde kuren als aan het einde van de vorige reis. Wim ging dus aan de slag met het reserveonderdeel voor de koelkast dat hij meegenomen had. Maar helaas, het probleem bleef. En dan ga je denken, wat als het nou eens andersom is? Problemen met stroom waardoor de koelkast uitvalt? We besloten om de volgende ochtend naar een camperzaak te gaan. We vonden er 1 in de buurt van Frankfurt, 3 kwartier rijden in min of meer de goede richting. 's Avonds was het behelpen. Met de motor van de camper aan hadden we stroom zodat we met lichten aan konden koken en eten. Daarna met weinig licht aan gezeten totdat de huishoudaccu het weer opgaf. Toen weer even de motor gestart (wat gelukkig geen probleem was, er waren geen huizen of andere campers dichtbij). Vroeg naar bed gegaan en de koelkast begon "pas" om kwart voor 6 weer te piepen omdat de accu op was. Die dan maar even uitgezet, het was koud genoeg want de verwarming doet het ook niet zonder stroom. Om half 7 zijn we opgestaan en zo snel mogelijk weer gaan rijden. Beter een poosje voor de deur van de camperzaak wachten, door het rijden hadden we weer stroom en warmte in de camper. Na de rit namen we ons ontbijt met een kopje koffie, en om half 10 waren we de eerste klanten in de zaak. De accu werd doorgemeten en inderdaad, daar zat het probleem. We konden gelukkig een nieuwe bestellen en bij het magazijn 10 km verder zelf ophalen. Wim heeft het vervangen zelf gedaan, dus vanaf het magazijn konden we onze reis vervolgen.

Om een uur of 4 hielden we het voor gezien, we vonden een prima camperplaats in NeusšŖ bij Augsburg, op de parkeerplaats van de plaatselijke Thermen. Nu werd het spannend, zouden we de hele avond stroom hebben? Ja hoor, het vervangen van de accu was inderdaad de juiste oplossing. Wat een opluchting! We hadden een prettigere (en warmere) avond dan de vorige. Niet alleen omdat de kachel nu aan kon, maar ook omdat het beter weer was. Weinig regen en minder guur dan de vorige dag. Heerlijk geslapen en op ons gemak ontbeten voor we gingen rijden. De laatste etappe was ook de kortste, maar wel helemaal binnendoor. Een mooie rit, met 2 pauzes. Eťn voor de boodschappen, de ander om te tanken. Dat laatste deden we net over de grens, Oostenrijkse diesel is goedkoper dan Duitse. Qua drukte gingen we de goede kant op, er stond een file van meer dan 10 kilometer het Zillertal uit. Wij konden gewoon doorrijden. Om half 1 kwamen we in Mayrhofen aan. Er was nog een mooi plekje voor ons op het panoramaterras. 's Middags gingen we een rondje wandelen, lekker in de heldere berglucht. Jammer dat het somber weer was, maar je kunt niet alles hebben.

Foto's

 

© Heidi Holster