Start Omhoog

 

Rondje Duitsland met een Nederlands staartje, juni en juli 2019.

Dinsdag 11 t/m zaterdag 15 juni.
Als vanouds bleven we weer 5 dagen in het Europapark. Op dinsdag was het heel rustig en ook de woensdag was niet al te druk. Die dagen heb ik veel van de grote attracties en achtbanen gedaan. De dagen erna werden steeds drukker maar voor shows en voor kleine attracties maakt dat niets uit. Het weer ging een beetje alle kanten uit. Bewolkt en aangenaam, regen, hitte. We hebben het allemaal langs zien komen. Maar niets zodanig dat we er last van hadden met onze parkbezoeken. We hebben het dus 5 dagen prima naar ons zin gehad.

Op donderdag, mooi in het midden van onze dagen in het Europapark, zijn we gezellig uit eten geweest. We gingen toch weer voor een "Familienpfanne", die beviel ons beter dan het all you can eat buffet. Voor Wim zat daar (te) weinig eten bij dat hij lekker vindt. Verder heb ik zelf gekookt. Omdat we de fietsen meehadden hebben we 2x boodschappen gedaan in Rust, 1x bij de Edeka, 1x bij de Lidl. Na 5 dagen rondlopen door het park was ik knap moe, dus morgen lekker ergens anders naartoe en weer eens rijden in plaats van lopen.

Zondag 9 en maandag 10 juni.
Op zondag om iets na 12 uur vertrokken we thuis voor een rit in 2 etappes naar het Europapark. Kilometerstand 120428. We hadden een fijne rit, met goed weer en zonder files. Ik reed het eerste en het laatste deel, Wim het middenstuk. Om kwart over 4 waren we precies op de helft en we stopten op de camperplaats in Mendig. We waren er niet de enige, het was er namelijk erg druk. Maar er was zowel op de camperplaats als aan de stroompaal nog wel een plekkie voor ons. Na het eten liepen we nog even een rondje door het dorp, waar niet veel te beleven viel. Maar het was lekker om even de benen te strekken en we hadden het goed getimed want kort nadat we terug waren viel er wat regen. Niet zo verwonderlijk gezien de broeiende warmte overdag.

Op maandag vertrokken we rond half 10 uit Mendig voor de 2e helft van onze rit naar het Europapark. Zowel het weer als het verkeer waren iets minder vriendelijk dan gisteren. Er waren een paar kleine files. Eigenlijk geeneens echt files, maar van die stukken waar je stapvoets moet rijden. En er viel soms wat regen. Toch waren we al om 2 uur op het Camp Resort. En onze timing was perfect. We vonden een vrije plaats die zo gunstig gelegen was dat we hem ook uitgekozen zouden hebben als de camping leeg was geweest. De middag verliep nogal regenachtig, maar we hadden toch al bedacht deze dag nog niet naar het Europapark te gaan, vanwege de waarschijnlijk grote drukte vanwege Pinksteren. Ook in en om de camper vermaakten we ons prima.

Foto's

 

Heidi Holster